Strângerea de fonduri

Apreciem orice ajutor pentru strângerea de fonduri suplimentare, care vor fi folosite la achiziționarea de materiale sau alte cheltuieli importante pentru îmbunătățirea activității noastre educaţionale.

Ne puteți sprijini activitatea prin următoarele modalități:

Direcționarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului

Potrivit art. 25, alin. 4, pct. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente.
Legislația impune două condiţii în acest sens:

  • suma nu poate depăși 0,75% din cifra de afaceri a firmei;
  • trebuie să se încadreze în limita de 20% din impozitul pe profit ce revine statului.

Direcționarea a 20% din impozitul pe venit al microintreprinderilor

Începând cu data de 01.04.2019, societățile plătitoare de impozit pe venit pot efectua sponsorizări către entitățile care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul unic al entităților/unităților de cult (înscriere care se poate verifica pe site-ul www.anaf.ro), pentru care se acordă deducere fiscală care se scade din impozitul pe venit al microintreprinderii, la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul datorat în trimestrul în care se înregistrează cheltuiala cu sponsorizarea.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit

Orice contribuabil (plătitor de impozit pe salariu sau pe pensie) poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentala ‒ asociație, fundație etc. (conform art. 79, alin. 1, art. 82 alin. 6 şi art. 102 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie. Ea este, în esenţă, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta. Dacă doriţi să ssprijiniți activitatea Montessori School of Iasi prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2021, completați formularul 230, precompletat cu datele Asociaṭiei “One for Hope”.

La începutul fiecărui an MSI va trimite tuturor părinților formularul 230 personalizat, precum şi contractele de sponsorizare, în cazul direcționării a 20% din impozitul pe profit datorat statului sau a direcționării a 20% din impozitul pe venit al microintreprinderilor.

Pentru detalii suplimentare în legătura cu modalitățile prin care ne puteți sprijini, vă rugam să ne contactați telefonic la numărul 0744-793.789 sau pe e-mail pe adresa contact@montessori-iasi.ro.

De ce trebuie MSI să strângă fonduri?

Anumite cheltuieli, cum ar fi instruirea continua a pedagogilor, consultanţa de specialitate, nu sunt finanțate din taxele lunare. Aceste cheltuieli, pe care nu le putem acoperi din veniturile pe care le încasăm, sunt uneori foarte dificil de susținut şi de multe ori întârzierile la plata taxelor lunare ne face aceasta sarcină şi mai greu de îndeplinit.

Plătesc deja. De ce ar trebui să particip la strângerea de fonduri pentru MSI?

Din nou, taxele nu acoperă în totalitate costul de funcționare al MSI. Instituția noastră depinde de generozitatea familiilor din comunitate pentru a ne ajuta să continuăm activitatea, fără a renunța la standarde.

Cât se așteaptă MSI să ofer?

Sperăm ca fiecare familie să poată găsi o modalitate de a participa la creșterea şcolii noastre în conformitate cu mijloacele de care dispune. Contribuțiile, de orice fel, sunt apreciate. Sperăm că fiecare familie din cadrul MSI va contribui cu o sumă cât de mică pentru ca micuţii lor să poată avea acces în continuare la o educație de calitate.