Programul pentru părinți și sugari – Parent Infant

Descrierea Programului

Programul Parent infant este un program care se desfasoara de doua ori pe săptămâna. Este conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 săptămâni și 1 an. Părinții vor avea ocazia să observe, să înțeleagă, să respecte și să se bucure de individualitatea propriilor copii, precum și de cea a altora. În acest fel, parintii vor dobândi o oarecare înțelegere a principiilor Montessori și a dezvoltării timpurii a copilului.

 

Descrierea clasei

Copiii își vor urmări cu bucurie interesele în acest mediu cu lucruri primitoare, adecvate dezvoltării, pe care să le manipuleze și cu alți copii pe care să îi privească. În acest spațiu frumos și atent amenajat, cei mai mici dintre copiii noștri vor experimenta bucuria explorării și a descoperirii, iar părinții se vor bucura de un mediu relaxat, cu oportunități de învățare, sprijin și împărtășire.

Adultul din cadrul acestui program are rolul de a oferi un model pentru dezvoltarea independenței copilului mic într-un mediu conceput în acest scop.

Sesiunea începe cu o scurtă discuție despre subiectul zilei. La finalul fiecărei sesiuni, părinții primesc un rezumat al subiectului pentru a-l lua acasă.

Ce urmează?

Programul Infant Community.