Association Montessori Internationale (AMI)

Asociația Montessori Internationale (AMI) a fost înființată de Maria Montessori în 1929 în cadrul “World Conference on New Education Fellowship”, pentru a menține integritatea muncii sale.

AMI are un rol unic de custode al mișcării Montessori, menținând integritatea moștenirii Mariei Montessori. AMI este responsabilă pentru articularea filosofiei și practicii Montessori pentru a răspunde nevoilor copiilor și a influența paradigmele educaționale într-o lume în continuă schimbare.

Într-o serie de țări, metoda Montessori se află în centrul proiectării sistemului educațional de stat. Centrele de formare a cadrelor didactice activează pe 5 continente, toate având același obiectiv, de a asigura aceleași standarde de lucru cu copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani.

AMI operează acum prin intermediul afiliaților săi din aproximativ 20 de țări din întreaga lume, inclusiv din Romania, începând cu anul 2010.

Obiectivele AMI sunt menținerea, propagarea și aprofundarea principiilor și practicii pedagogice formulate de dr. Maria Montessori pentru dezvoltarea completă a ființei umane.