Eveniment „Educație pentru viață”

Educație Pentru Viață

 În perioada 19-23 iunie Montessori School of Iasi va gazdui doi oaspeti de seama: Rukmini Ramachandran si Ruby Lau

Vizita lor vine ca un suport pentru comunitatea noastra: parinti, copii si echipa didactica deoarece ramanem fermi in angajamentul nostru de a imbunatati permanent actul educational astfel incat sa oferim copiilor si parintilor mediul optim pentru formarea celor mici.

Având în vedere reputația internațională a celor doi invitați, considerăm ca firesc demersul de a da posibilitatea cât mai multor părinți, educatori și alte persoane interesate de educație să urmărească gratuit, online, conferința cu tema „Educație pentru Viață”. Ne dorim să împărtășim măcar o mică parte din această vizită valoroasă, cu cei care sunt interesați să contribuie la o lume în care să ne simțim iubiți, acceptați și valoroși.

Un pas esențial în sprijinirea copilului este să înțelegem pe deplin cine este acest copil și să identificăm modalitățile cele mai eficiente de a veni în întâmpinarea nevoilor sale fără ca sprijinul nostru să devină un obstacol în drumul natural al acestuia către atingerea propriului potențial maxim. Pentru aceasta, este nevoie de un efort continuu de perfecționare din partea echipei didactice și administrative a Montessori School of Iași împreună cu părinții și întreaga comunitate care construiește în jurul acestor copii.

Vârsta Miracolelor
Rukku – Rukmini Ramachandran,
Conduce echipa de formare- Supraja Montessori Study Center

Rukmini deține o diplomă AMI Montessori Elementary pentru nivelul de vârstă 6-12 ani și o diplomă AMI Montessori Assistants to Infancy pentru nivelul de vârstă 0-3 ani. Ea a intrat în domeniul educației Montessori în 1991, când a obținut diploma AMI Primary pentru nivelul de vârstă 3-6 ani în Mumbai. Are un masterat în engleză. A intrat în educația Montessori cu un background în jurnalism, începându-și cariera ca redactor asistent al unei reviste lunare pentru copii. A editat prelegerile Montessori din 1939 de la Chennai într-o carte intitulată Creative Development in the Child în două volume. Interesul ei deosebit se concentrează pe publicarea pentru copii. În prezent, servește ca Administrator Principal al Fundației Montessori din India.

Ruby Lau,
Trainer AMI 3-6 ANI

Ruby lucrează în prezent ca și consultant pentru cursuri de formare și școli în multe părți din Asia de Sud, inclusiv India, Singapore, Malaysia, Hong Kong și China. Ruby este un membru senior al facultății AMI din China și servește ca membru al Comitetului Pedagogic Științific al AMI. Deține diplome AMI pentru nivelurile de vârstă 0-3, 3-6 și 6-12 ani. Educată de la o vârstă fragedă în Marea Britanie, Ruby s-a alăturat Organizației de Formare Maria Montessori din Londra în 1986 și a lucrat atât în școală, cât și în cadrul cursurilor de formare. A fondat Little Acorns, o școală Montessori pe care a condus-o timp de 15 ani, continuând să lucreze în cadrul cursurilor. Ruby și-a început cariera în publicitate. A fost președinte al Montessori Society AMI UK, care promovează conștientizarea educației Montessori către un public mai larg.

Ce fel de educație are nevoie copilul meu?
Cum pot să fiu alături de el fără să îi pun obstacole?

Joi, 20 iunie 2024, ora 17:30, Montessori School of Iași va găzdui o discuție cu cei doi invitați, Rukmini Ramachandran și Ruby Lau, care vor împărtăși cu noi perspectiva educației Montessori ca Educație pentru viață.

Cu această ocazie, Montessori School of Iași găzduiește un eveniment în premieră europeană. Profitând de prezența celor două invitate din India, vom lansa cartea „Vârsta Miracolelor” care cuprinde prelegerile ținute de Maria Montessori în 1944 în Sri Lanka și care constituie chintesența filozofiei acesteia. Documentele care au constituit această carte au fost recuperate de Rukmini Ramachandran după multe întâmplări cel puțin interesante și, astfel, putem spune că suntem norocoși să avem acces în limba română la aceste prelegeri deosebit de importante pentru educație în general și, am putea spune, fundamentale pentru educația copiilor cu vârste până în șase ani în mod special. Suntem mândri că, datorită colaborării strânse dintre Fundația Montessori din India și Montessori School of Iași, România este prima țară din Europa în care această carte este tradusă.

Întâlnirea va avea loc la sediul Montessori School of Iași, Str. Confluenței 6A, Rediu, dar va fi difuzată și online.

Participarea la evenimentul online și citirea acestei cărți aduc părinților multiple avantaje esențiale:

1. Sfaturi practice și emoționante: Analogii și anecdote inspirate te vor ghida în rolul tău de părinte, oferindu-ți un cadru de referință clar și aplicabil în viața de zi cu zi.

2. Cum sa sprijini copilul în primii ani de viață: Vei primi îndrumare prețioasă pentru a observa corect nevoile copilului tău și a evita practicile care i-ar putea împiedica dezvoltarea naturală.

3. Înțelegerea puterilor naturale ale copilului: Vei învăța cum să recunoști și să sprijini abilitățile înnăscute ale copilului tău, contribuind la dezvoltarea sa armonioasă.

4. Perspective valoroase despre educație ca suport pentru viață: Prelegerile pun accentul pe educația holistică, care nu doar informează, ci și formează, pregătindu-ți copilul pentru provocările vieții.

5. Importanţa Educaţiei timpurii – 0-6 ani:  Află de ce primii ani sunt extrem de importanti pentru construirea unui adult constient, responsabil şi adaptabil.

6. Conexiune cu alți părinți și experți: Evenimentul online îți oferă oportunitatea de a interacționa cu speakeri experimentați și alți părinți, facilitând schimbul de idei și soluții practice pentru provocările parentale.

Descoperă beneficiile transformatoare ale educației Montessori pentru părinți:

Beneficiază de această oportunitate de a dezvolta mijloace prin care să transformi modul în care îți ajuţi copilul în dezvoltarea optimă!

Inscrie-te GRATUIT la acest eveniment și devino parte dintr-o comunitate de părinți ce susţin creşterea armonioasă a copilului!