TODDLER

Descrierea programului

Comunitatea Toddler din cadrul MSI este concepută astfel încât copilul să facă o  tranziție blândă de la mediul de acasă, la cel de la grădiniƫă. Prin strânsa cooperare dintre părinți și educator, copiii sunt capabili să se separe de părinƫi, fără anxietate.

Prin ceea ce oferă, MSI susține dezvoltarea naturală a copilului, cu accentul, întotdeauna, pe încurajarea independenței. Copiii încep de pe acum să construiască fundația persoanei ce vor deveni. Încep să-și formeze caracterul, stima de sine, să descopere rostul în viață, aptitudinile sociale și procesele de învățare.

Activitățile sunt organizate pe rafturi, la nivelul copiilor, pentru ca aceştia să poată alege independent materialele cu care să lucreze. Materialele și activitățile ii ajută pe copii să înceapă să experimenteze conceptul de secvență, formă, mișcare și sunet. Activitățile se schimbă și evoluează după cum copilul creşte din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual.

 

Descrierea clasei

Clasa este împărƫită pe arii pentru a ajuta copilul în a-şi concentra atenƫia şi a-şi canaliza interesele. Există, de asemenea, şi un loc de relaxare, liniştit şi confortabil.

Obiectivele principale sunt centrate pe grija faƫă de sine: abilităƫi de îmbrăcare/dezbrăcare independenƫă, toaleta.

Aria de viaƫă practică/bucătărie este foarte bogată în limbaj, senzorial, experienƫe reale cu instrumente reale în vederea atingerii unui scop real.

Clasa conƫine rafturi cu materiale care corespund stadiilor de dezvoltare ale fiecărui copil. Rafturile sunt bogate în materiale care încurajează dezvoltarea limbajului, arta, muzica şi jocul manipulativ.

Totul este bazat pe activităƫi din viaƫa reală şi sunt create pentru a ajuta copilul să îşi rafineze abilităƫile.

 

Ce urmează?

Tranziƫia către Casa dei bambini are loc atunci când copilul este pregătit şi poate avea loc oricând, pe parcursul anului şcolar. În cadrul programului Casa dei Bambini copiii vor găsi activităƫi interesante care să îi provoace să descopere lucruri noi, dar şi să experimenteze.

Tranziƫia începe cu scurte vizite în cadrul clasei Casa dei Bambini, vizite de câte 15-20 de minute, copilul fiind însoƫit de asistent. În urma acestor vizite educatorul va anunƫa părinƫii de schimbarea ce va avea loc, iar trecerea definitivă se va face în urma unei vizite acasă. Vizita acasă se face de către viitorul educator al copilului şi vine în suportul acestuia pentru a avea parte de o trecere cât mai naturală către următorul program.