Tot mai multe studii arată că, în viitorul foarte apropiat, peste 70% din meseriile pentru care se pregătesc copii care intră acum pe băncile şcolii vor disparea. Această realitate modifică fundamental ideea de şcoală, de curriculă, pune în discuţie metoda de învăţare şi aptitudinile pe care copii le dobândesc astfel încât să facă faţă unei realităţi greu de prevăzut astăzi. Relaţia părinte – copil – şcoală – societate se schimbă radical.

Montessori School of Iaşi a apărut pe fondul acestor transformări şi îşi propune să ofere copiilor, în plus faţă de cunoştinţele prevăzute în curricula naţională, un mediu în care să-şi dezvolte inteligenţa socială, creativitatea, iniţiativa, respectul faţă de reguli, capacitatea de a lucra în echipă, astfel încât viitorul, indiferent cum va arăta el, să reprezinte doar o oportunitate în plus pentru ei de a se afirma ca adulţi echilibraţi şi adaptaţi acelor realităţi.

MSI va continua să investească în pregătirea cadrelor didactice la cele mai înalte standarde internaţionale, misiunea şcolii fiind aceea de a oferi educaţie fiecărui copil aşa cum oferim copiilor noştri.