Director general şi Educator Principal 3-6 ani AMI Sorina Manoliu

Sorina Manoliu este numele meu şi sunt educatoare de 13 ani. Acum 4 ani am avut şansa de a participa şi absolvi cursul de pedagog Montessori pentru nivelul de vârstă 3-6 ani, organizat de Institutul Montessori București. În cadrul Grădiniƫei Montessori School of Iaşi lucrez de 2 ani ca Director general, dar şi ca educator principal Casa dei Bambini.

În munca mea mă las condusă de pasiune şi responsabilitate, dorinƫa mea cea mai profundă fiind să-i pot oferi fiecărui copil sprijinul şi suportul necesar în a-şi găsi propriul drum în viaƫă.

 

Director educaƫional şi Educator Principal 3-6 ani AMI Simona Nicolae

Am absolvit facultatea de Ştiinƫe Educaƫionale, specializarea învăƫământ primar şi preşcolar, după care mi-am continuat studiile în domeniul educaƫiei în cadrul Institutului Superior Maria Montessori din Paris.

Pe parcursul anilor am lucrat în şcoli internaƫionale Montessori şi am fost implicată în acƫiuni de promovare a pedagogiei Montessori în Bucureşti, Paris şi Moscova.

Din 2016 m-am implicat în proiectul MSI, un proiect în care alături de colegele mele, mă bucur să învăƫ mai multe şi să devin o persoană mai bună.

 

Educator principal în formare 3-6 ani AMI Simona Dandeş

Am absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universităƫii “Alexandru Ioan Cuza” specializarea Asistenƫă Socială, în prezent urmez cursul de Educator AMI 3-6 ani.

Pot spune ca această meserie m-a ales pe mine o dată cu venirea pe lume a copilului meu. Din acel moment perspectiva mi s-a schimbat.

Fac parte dintr-o echipă minunată, cu oameni deschişi spre nou şi frumos.

În opinia mea e importantă dăruirea, grija faƫă de ceilalƫi, libertatea copiilor, să exploreze, să devină ei înşişi, descoperindu-şi astfel valorile ce îi vor defini ca viitori adulƫi. Drumul pe care l-am ales e motivaƫional şi plin de provocări, iar la sfârşitul zilei zâmbetul copiilor e răsplata ce mă încarcă cu energie.

În timpul liber îmi place să petrec timp cu fiul meu, să citesc, să ascult muzică şi să călătoresc.

 

Educator Principal în formare 3-6 ani AMI Alexandra Sofian

Am urmat Facultatea de Psihologie şi Ştiinƫe ale Educaƫiei şi masterul în Psihologie educaƫională şi consiliere. În 2016 am intrat în echipa MSI, fiind impresionată de ideea Mariei Montessori de a avea încredere în natura umană, susƫinând că un pedagog trebuie doar „să urmeze copilul”.

În prezent urmez cursul de formare AMI pentru pedagog Montessori, grupa de 3-6 ani.

Consider că este extrem de important să creăm pentru copil un mediu care sa îi ofere oportunitatea de a se cunoaşte, dar şi de a-şi descoperi propriul potenƫial, toate acesta în ideea de a îi facilita construirea de sine.

“To confer the gift of drawing, we must create an eye that sees, a hand that obeys, a soul that feels; and in this task, the whole life must cooperate. In this sense, life itself is the only preparation for drawing. Once we have lived, the inner spark of vision does the rest”. (The Montessori Elementary Material, Maria Montessori, 1917)

 

Educator Principal 0-3 ani AMI Alexandra Andreea Pungă

Mă numesc Pungă Andreea Alexandra și am ales să lucrez în cadrul Montessori School of Iași datorită metodei pe care această instituție o promovează. Am fost atrasă de pedagogia Montessori încă de la primul interviu pe care l-am avut in cadrul MSI. Sunt deja în al doilea an de când lucrez aici și pot spune că Montessori School of Iași m-a ajutat să mă dezvolt din ce în ce mai mult, urmând cursul de Pedagog Montessori 0-3 ani, dar și primind foarte multe sfaturi folositoare din partea colegilor cu mai multă experiență.

Un alt lucru ce m-a atras la această metodă este că cei mici se pot dezvolta într-un mod natural și armonios ca persoane independente, autonome, cu stimă și încredere în sine.

Aici, alături de colegii mei, am dezvoltat un mai bun spirit de colaborare și am învățat cum să fructific munca în echipă.

Mă bucur să fiu parte din echipa MSI.

 

Învăƫător şi Coordonator Program 6-12 ani AMI Bianca Tomm

Am absolvit Facultatea de “Psihologie şi Ştiinƫe ale Educaƫiei, specializare Psihologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. În prezent urmez cursurile “Montessori Institute of Prague” şi lucrez ca pedagog Montessori 6-12 ani în cadrul Montessori School of Iaşi. În paralel urmez cursurile Facultăƫii de Ştiinƫe ale Educaƫiei, specializarea Pedagogia Învăƫământului Primar şi Preşcolar, în cadrul Universităƫii “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Prin spiritul creativ, dinamic, perseverenƫă şi responsabilitate, trăsături ce mă caracterizează, mă regăsesc în ceea ce metoda Montessori a reuşit să implementeze, cu rezultate vizibile, în învăƫământul alternativ şi anume: “libertate cu responsabilitate”; astfel sunt recunoscătoare oportunităƫii de a fi parte din acest minunat, complex şi îndrăzneƫ proiect.